Jun 042012
James Lind

James Lind Library ble skapt for å hjelpe folk å forstå rettferdige behandlingsforsøk i helsevesenet. Prinsippet med rettferdige tester er forklart i essay tilgjengelig på arabisk (ربي), kinesisk (中文), engelsk, fransk (français), russisk (русский язык), portugisisk (Português) og spansk (español). Dessverre er dette ennå ikke oversatt til norsk. I tillegg er tre bøker skrevet for allmennheten, og tilgjengelig her for gratis nedlastning. En av disse bøkene – Testing Treatments – er tilgjengelig i to utgaver og syv språk på www.testingtreatments.org.

For å illustrere utviklingen av rettferdige behandlingsforsøk inneholder James Lind Library også bilder av nøkkelpassasjer fra manuskript, bøker, journalartikler og annet relevant materiale levert hovedsaklig av the Sibbald Library of the Royal College of Physicians of EdinburghJLL Bulletin inneholder originale artikler om historien til rettferdige tester.