Thinkwell logo

I denne opplæringsvideoen utforsker Amanda Burls måtene forskning om effektiviteten av genetisk testing kan uriktig fremstilles i markedsføring

Markedsføring direkte rettet mot pasienten av 23andMe gir ikke et korrekt inntrykk av nytten av genetisk testing og betydningen av positive prøveresultat. Amanda Burls fra ThinkWell bruker her et klipp fra en reklamefilm fra 23andMe for å gå gjennom de faktiske tallene for å vise at testen ikke diagnostiserer cøliaki slik som man kanskje skulle tro etter å ha sett på reklamefilmen.

Vennligst la oss få vite hva du liker om filmklippet og hva som kan gjøre den bedre. Filmklippet har blitt laget uten økonomisk støtte, og forfatteren, Dr Amanda Burls, opplyser om at hun ikke har noen finansielle interesser,  eller interessekonflikter.

Hvis du ønsker å vite mer om å forstå helseforskning og vitenskapelig dokumentasjon kan du besøke Critical Appraisal Skills Programme for mer undervisningsmateriale.